29 January 2008

Cake Decoration - car track



Mat Gebu demam cepat makan ubat
Terpaksa makan walaupun tak suka

Pada ulang tahun dua orang sahabat
Kek trek umie buatkan untuk mereka




Sebenarnya kek ni dibuat pada pertengahan bulan baru ni.... mula tu tak mahu letak di sini tapi bila fikir mungkin boleh dimanfaatkan oleh rakan-rakan (dapat idea) untuk buatkan kek anak-anak terutama anak lelaki sebab kek seperti ini dah berapa kali umie buat untuk anak-anak sedara/rakan :) dan ternyata mereka begitu suka ;)

Kek guna apa2 jenis kek yang di sukai dan icingnya pula umie guna icing biasa yang umie biasa buat...

11 comments:

-Wiween- said...

kak e, beshnya 2 sahabat tu dpt kek.nanti bday ween nak cake bentuk shin chan leh x? ;)

mUaDZam ShaH said...

perghh!! pandai tul kak E buat kek track..cam track F1 lak..belh jadi engineer daaa..!!!

Kak Elle said...

u terrer buat cake ye?macam ni I nak kek satu lah next week untuk my b'day...cam mana bolih tak?hahaha

kekCoklat said...

Salam to kak e... Thanks dtg blog sy... Alaaa..nape x bloger yg x gne blogspot x leh nak komen..hehehee....

umi_e said...

Wiwen - boleh je... conrfirm dulu lah ;)

shah - engineer mende :p tu pun boleh runtuh :D

kak elle - I'Allah kalau yang simple2 tu bolehlah :)

kekcoklat - tu ler pasal... tak tau nak wat camne :-s

mama ranggie said...

kreatif betul lah akak ni...

umi_e said...

kalau yang camni bolehlah mama tapi kalau yg cam orang lain tu kak e tak boleh...tangan tak bedung kot masa kecik2 :D hehehehehe

Ummi said...

Fuyooo kak e...ini kalu my eldest n my youngest son tengok, mst dia suh ummi tempah dengan kak e now gak!! Uih melihatnya pun meleleh peluh ummi, kalu nk buat x tau lee..1 badan basah kuyup hehe...Kak e, nak g course la dengan kak e...

umi_e said...

laaaaa ummi ni... tak susahlah nak buat... nanti kak e kasi instruction untuk buat ok... sure boleh buat lah ;) berganda2 kali senang banding ngan deco roses tu :D ermmmm sebab kak e tak pandai buat rose ahaaa :D

neeziee@separawaras.com said...

kek ni rasa apa ni?
mesti kek pisang ni,
kan?
kan?

umi_e said...

kek tu kek chiffon pandan:p boleh dapatkan resepi dari cik mat gebu ;)sebab resepi CMG memang best!

kek pisang pernah gak buat tapi bukan buat bentuk ni tapi buat "HELLO KITTY" :D