10 January 2008

Bun bersosej



Kak Norzailina pakar membuat pudding caramel
Bro Rozan membuat puding berbelang-belang
Resepi bun umie ubah dari Jun yang comel
Buat dihidang sebelum senja menjelang

Bahan

184gm tepung roti
46gm tepung kek
3gm yis
12gm gula
4gm garam
23gm madu
18gm telur kuning
35gm butter
138ml susu segar
*mini sosej (cocktail) secukupnya

1. Campur aje sume2 and uli lembut. *umie masuk dlm bread machine
2. Rehatkan 1 jam. tumbuk2 untuk kuarkan angin, and rehat lagi 30min.
3. Bahagi kepada beberape bahagian kecil, rehat 15min.
4. Bentukkan dan letak sosej kemudian rehat lagi 45min.
5. Bakar selama 10min pada 210'c.

*** resepi asal bun jun letak kaya tapi umie tukar letak mini sosej... makan ngan sos...

No comments: