9 May 2009

Potatao base pizza


Ika berjogging dihari petang
Jadikan badan sihat sentiasa
pizza dasarnya dari kentang
Terasa sedapnya dari biasa


Pizza ni dibuat ikut salah satu resepi dalam buku oleh Wendy Lee. Ada macam-macam jenis pizza dengan cara step-by-step yang ditunjukkan. Memangdangkan anak-anak suka makanan yang ringkas seperti ini, maka dibuatlah untuk hidangan bersama :)

Rasa base pizza ni memang lain dari yang biasa dibuat. Anak-anak suka sangat :D Malah yang tak berapa suka pizza pun jadi suka dan makan lebih banyak dari biasa :p Sesiapa yang suka makan pizza bolehlah mencubanya :)

* umie guna instant potato powder (untuk buat mashed potato tu je)


Sesiapa yang berminat bolehlah save picture di atas ni dan kemudian print untuk dapatkan resipinya ya... umie yang berpenyakit M ni rasa tak bermaya nak salin semula :S

2 comments:

kakchik said...

Assalamualaikum & Selamat Hari Ibu Kak E.
Terima kasih. KakChik dah copy dah, memang suka makan pizza.

umi_e said...

KakChik pun cam anak2 kak e ya... suka pizza tapi yang ni rasanya berbeza dari biasa :)