15 May 2009

Jumpa dengan 'orang terkenal'

Tajuk lagu Hijau nyanyian Zainal
Lagu menjadi kesukaan mak Mah
Berjumpa dengan orang terkenal
Tidaklah sombong malahan ramah

lihatlah keramahan chef Ismail - nampak masa dia berfoto ;)
Pada hari umie nak berangkat balik dari Kota Bahru, di antara penumpang yang akan menaiki pesawat yang sama dengan umie ialah Chef Ismail, Chef Florence dan beberapa kawan mereka. Macam biasalah, kalau terpandang orang-orang terkenal ni, umie sekadar pandang je lah... Kami beratur untuk check-in sambil perhatikan telatah Chef Ismail yang memang ramah dan terus membuatkan orang di sekeliling tersenyum lebar mendengarkan celotehnya :D
Setelah berada di bilik berlepas, dengar pengumuman tentang kelewatan pesawat. Maka sempatlah umie bersolat dan berehat-rehat di dalam surau. Bila surau semakin ramai jemaahnya umie keluar dan mencari tempat yang selesa di luar. Di suatu sudut kerusi agak lapang jadi umie ke sudut itu, di situ duduk Chef Ismail dan seorang lagi yang terkenal di negara kita ini iaitu Timbalan Presiden PAS, YB. Ustaz Nasharudin Mat Isa (PAS-Bachok). Chef Ismail memulakan keramahannya dengan memberikan 'kad biz' nya - Restoran Rebungn pada umie. Sempatlah dia buat promosi sekejap hehehehehehe
Seronok berbual-bual dengan chef Ismail sebab dia begitu ramah dan membuatkan siapa saja merasa selesa. Kemudian sempatlah kami berposing dan chef Ismail sempat minta umei rakamkan foto dia bersama YB kerana pada masa itu chef tidak ada camera bersamanya. Sebenarnya chef ada cameraman tetapi cameran chef (en. Zurin) tiada di situ. Selepas itu chef ambil sekali lagi dengan camera canggih camerannya dengan YB sebab chef kata nak frame dan letak kat restoren dia tu hehehehehehe (dia lawaklah tu)
* Sajalah nak letak n3 ni sebab ras seronok berbual dengan chef-chef yang memang umie minati ;)





3 comments:

ain said...

bestnya jumpa selebriti!!

umi_e said...

hehehehehehe kebetulan jumpa chef:P memang seronok ;)

AziS said...

best lak tengok chef ismail amik gbr gitu...ramai lak org terkenal ek time tu