UncleJ semasa nikah makan beradap
Saling suap-menyuap tersipu malu
Udang nak masak apa-apapun sedap
Tambah resepi mudah boleh buat selalu
Bahan
250 gm udang sederhana besar (nak besar pun boleh ~ ikut suka)
1 biji telor - pukul
2 sudu besar tepung jagung
1 cawan oats
garam/perasa
minyak untuk menggoreng
Cara
1. Bersihkan udang (kak e tak buat kulit) dan toskan ~ kering
2. Gaul udang dalam tepung jagung
3. Celup udang yang telah digaul dengan tepung ke dalam telor yang telah dipukul dan diletak garam/perasa secukupnya
4. Gaul dalam oats hingga tertutup semuanya (jika mau tebal boleh ulan proses no.3 dan 4 sekali lagi
5. Panaskan minyak dan goreng udang (api jangan terlalu besar takut tepung tak sempat garing dengan cantik dah hangus :p
3 comments:
buat mama terliur ajer...
hehehehehe mama ni :p
saya skang ngah rajin salin resepi .. macey umi e!!
muahhhhhhhhhhhh
:*
Post a Comment