26 February 2008

Award again! Thanks Baby!


Cik Mat orangnya mesra suka pula ketawa
Pandai memasak boleh kalahkan Chef Wan
Anugerah ini dari anakanda amat istimewa
Akan umie panjangkan pada kawan-kawan

Kali ini nak selesaikan bab award yang dah lama diberikan tapi kerana kesibukan dengan kegiatan harian, award-award yang diberikan sampai tergendala untuk digantung kat dapur umie... Terima kasih dan harap jangan berkecil hati ya kepada mereka yang telah memberi tapi lewat diambil... bukan tak sudi tapi sebab tak berkesempatan sama sekali...

Award ini anak bungsu umie, Adlin, http://bubble-a.blogspot.com (baby) yang memberikannya dan dia ada menyebut di n3 dia "Kalau awak ada mak yang ada blog bagi lah dia ini!If you have a mom that has a blog give her this!" (mungkin dia menujukannya kepada sesiapa sahaja yang singgah ke blog dia) dan kerana mummy umie tak ada blog, so seperti tradisinyalah umie nak panjangkan award ini kepada kawan-kawan umie di sini yang telah menjadi mummy ;)

ermmmm yang belum jadi mum tu, tunggu eekkkk ;) jadi umie harap kawan-kawan umie yang singgah di sini yang sudah menjadi mummy harap sudi-sudilah terima award ini ya :)

* sorry sebab sibuk sangat sampai tak sempat nak melawat dan jemput secara personal untuk teima award ini... harap jangan berkecil hati ya.... semua yang sudah menjadi ibu kepada anak-anak silalah terima award ini ya... :)

17 comments:

Ummi said...

Kak-e, tk sudi dtg ke rumah ummi jemput suh amik award ni..k lah nnt free sikit ummi amik, pakai kebaya nyonya dgn batik lepas ek..(*duk cuba bayang badanku bersalut kebaya..harus koyak nnt..heheh). Apapun thanx a lot for listing me in, kak e..muaaahhh!!

umi_e said...

:) bila2 ada madalah ummi... kak e pun bz giler ni :(( waaaaaaaaaaa

Jie said...

kak e..saya dah jadi mama ...buleh ambek ye...

bestnya.....saaya hati mengebu2...sebab jadi mama ..

Syam said...

salam kak e..

byk btul award ye..he..he..

umi_e said...

jie... laaaaaaaaa boleh ler... kan kak e dah sebut tu untuk semua 'mummy' ;) sudi2lah amek dan gantung kat 'umah' jie ya :)

umi_e said...

syam... alhamdulillah... adalah beberapa yang diberikan oleh teman2 di sini tanda ingatan :) malangnya award ini untuk 'mummy' jer :D
Thanks ya syam sebab sudi menjeguk kak e yang sedang dalam kesibukan...

mama ranggie said...

kak e..thanks ya...siap sms mama lg suh mik awards ni...

muuuaaahhhh...sayang kak e...

PuteriSatu said...

salam ziarah jugak untuk kak e...apalah award yang layak saya terima kak e...suspen je...ingat grammy awards tadi...

aunt nora said...

Salam Perkenalan buat Kak E dan terimakaseh di atas kunjungan ke blog aunt nora!

I am very honoured to receive this precious AWARD from u despite that kita baru jer berkenalan. Thanks You!! =))

umi_e said...

mama... sama-sama :-* kalau dah kurang bz bolehlah kita bersembang2 lagi ya...

umi_e said...

puteri satu... anggaplah cam Grammy Awarg TAPI lagi special sebab kena datang amek sendiri kat sini hehehehehe :D

umi_e said...

aunt nora... anugerah ini untuk mereka yang telah bergelar ibu kerana asalnya ia diberikan oleh seorang anak kepada ibunya :) so now ibunya pula pass around kepada ibu-ibu yang begitu pro-aktif dan canggih di sini @ alam maya ini :)

Farah Deen said...

Kak Ee. congratulations on the award. it must be very special since it came from your own daughter! tahniah! :)

Ummi said...

Wokayy kak-e, ni datang dengan kebaya pendek, kancing suasa dah ni..nak sambar itu award, Baby nk hulur ke kak e nak hulur ni..tk banyak2 kak-e kerana meletakkan ummi dalam senarai kak-e..peluk cium jugak untuk Baby kak-e yang kreatif tu..pandai diaa...meh nk tium cikit...muaahhhhhaaahhhh.

umi_e said...

Farah... bila your kids dah besar sikit you pun akan dapat yang istimewa dari mereka :) eehhhhh kak e bzzzzzzzzzzz sangat sampai tak sempat nak singgah blog Farah... sudi2lah terima award ni ya... Thanks

umi_e said...

ummi... lawanya dia, cutting bukan main lagi :P hehehehehhe :-* mmuaahhhhhhhh

Wiween @ Awin said...

kak e umi yg besh & sporting! ;)