10 February 2008

Keledek goreng rangup


Anis dan YOnna menyeberang sungai berhati-hati
dalam berhati-hati gelang crystal Anis putus berderai
Keledek goreng makanan tradisi yang amat diminati
Jarang dibuat kerana boleh dibeli saja di gerai-gerai




Bahan

Keledek merah (ikut suka banyak)
1 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung jagung
1/2 sudu teh bicarbonate soda
secubit garam
air secukupnya - agak2 kepekatan adunan
minyak untuk menggoreng

Cara

1. Kupas keledek - cuci dan potong nipis
2. Bancuh kesemua bahan kecuali minyak
3. Celupkan keledek yang dipotong nipis dan goreng dalam minyak yang telah panas

2 comments:

IamYonna said...

ngaa..
sgt la sedap keledek kan kak..
eh..ade name yonna :))
comel :)) haha

umi_e said...

hehehehe :p keledek ni memang sedap makan panas2 tau ;) kalay dah sejuk kuranglah sikit kannnnnnnnn :D