8 February 2008

Beef Steak



Zura dan kak e tak pernah bersua muka
Sedang merancang satu pertemuan
Western food anak-anak umie memang suka
Jadinya beef steak dan salad buat jamuan


Memang anak-anak umie suka sangat western food ni. Umie pun suka gak menyediakannya sebab biasanya western food ni senang je nak menyediakannya.

Bahan

Daging lembu yang sesuai untuk buat steak (ikut suka)
sedikit sos tiram
lada sula
dried herbs
garam

Cara

1. Bersihkan daging dang ketuk-ketukkannya - supaya mudah empuk masa digrill
2. Gaul semua bahan dan perap
3. Letak dalam grill hingga masak
4. Hidnagkan bersamad sos lada hitam dan salad


5 comments:

Farah Deen said...

takleh kering idea la kalau masuk dapur K.ee ni. rajin sungguh!!!!!

ps: suka baca pantun2 k.e buat and guna nama bloggers2. creative la! :)

hot as black pepper said...

yummy yummy....sedapnye resepi tu..tapi jika ko yang masak..sodap ke beb..hehe

bubble-a said...

wehhhh ko cam ler tak pernah rasa yang aku masak :p

Reez said...

Simple nye resipi steak akak ni!...

Reez nak cuba lah... Reez ingatkan nak buat, susah giler!....

:D

umi_e said...

reez... kak e buat simple2 je... cubalah ekkkk

*kalau nak 'rasa melayu' kasi ler rempah sikit masa perap tu ;)