29 November 2008

Birthday Party Baby


Noorana cuba memasak nasi briani
Untuk hiasan diletakkan buah kismis

Sambutan ulang tahun buat hari ini

Ulang tahun sebenar di hari Khamis



Birthday Baby sebenar pada hari Khamis baru ni. Umie dah buatkan kek yang dia inginkan. Sebenarnya Baby minta dua jenis kek. So hari ini umie buatkan satu lagi kek untuk Baby iaitu kek Black Forest. Walaupun begitu, 'Black Forest' yang Baby minta tak menjadi seperti yang diinginkan kerana di rumah tak ada simpanan 'black berry' untuk isi dalam lapisan kek tersebut. Umie gantikan dengan strawberry sebab hanya itu saja yang ada dalam simpanan. Kesian Baby, umie buat tapi ada je yang umie tukar-tukarkan sebab black forest dah jadi red forest hehehehehehe


Antara 'door gift' yang disediakanan


Sambutan hari ini agak meriah juga dengan kehadiran sepupu-sepupu dari sebelah hb dan juga umie. Kesian juga pada Baby kerana kad undangan untuk sambutan ulang tahunnya telah diedarkan kepada kawan-kawannya pada hari akhir sekolah. Seperti yang hb umie kata, tak akan ada kawan-kawan Baby yang akan datang sebab sudah tentu mereka sedang bercuti atau pulang ke kampung... Walaupun begitu umie telah menyediakan 'goodies bag' dan juga 'door gift' serta hadiah-hadiah untuk permainan sebanyak 40 bungkus (itu pun risau kalau2 tak cukup tapi ternyata berlebihan...)


Antara goodies bag yang disediakan untuk kanak-kanak


Hari ini hanya 3 orang sahaja kawan-kawan Baby yang hadir, selainnya adalah sepupu-sepupu dan juga anak-anak kawan umie ;) Namun begitu sambutan ulang tahun hari ini tetap meriah kerana ada 7 permaianan untuk kanak-kanak dan 1 permainan untuk ibu-ibu :D Boleh dikatakan semua kanak-kanak pulang dengan membawa hadiah kerana jangkaan jumlah kanak-kanak yang hadir tidak seperti yang dijangkakan :-S


Antara hadiah-hadiah yang disediakan untuk permainan

Selesailah bab BIRTHDAY untuk tahun ini bagi keluarga umie kerana yang lain semuanya telahpun bertambah usia :) Semoga Baby bergembira dan berpuas hati dengan birthday tahun ini :)

4 comments:

Tirana said...

Waaaahhh..meriahnya sambutan harijadi baby.. siap dengan goodies and games.. Mesti baby puas hati tu...

Aishah @ UmmiAqil said...

meriahnye ngan acara2 tu...ade hadiah lagi....sure baby seronok...

umi_e said...

Tirana, Aishah... kalau ikutkan kehendak si bungsu ni, memang tak termampu... tapi buatkan jugalah sebaik mungkin :) Alhamdulillah... beres :D

ummi said...

Salam Kak-E, lama x jenguk sini..lewat sikit tp nk wish jugak happy belated birthday to Baby..cantik kek tuh..simple pun still nampak mengancam! :D