14 May 2008

Ayam bakar bermadu


Hendak tunjukkan sayang ciumlah di pipi
Kepada anak-anaknya Nazrida lakukan
Lama sungguh umie tak berikan resepi
Jadi N3 ayam bakar bermadu diletakkan

Ayam bakar bermadu ni dah dibuat sebelum hari ni lagi tapi tak sempat nak diletakkan dalam n3. Hari ini umie ambil peluang untuk meletakkannya :)

Bahan

1 ekor ayam (potong 8 atau ikut suka)
1 batang serai*
5 ulas bawang merah*
3 ulas bawang putih*
1 cm halia*
2 sudu besar madu
garam/perasa secukupnya

Cara

1. Bersihkan ayam dan toskan.
2. Blend semua bahan bertanda*
3. Gaulkan ayam dengan kesemua bahan dan perapkan sekurang-kurangnya 1 jam (lebih lama lebih baik lagi)
4. Panaskan pembakar/arang dan bakar ayam hingga masak
** Jika tidak mahu bakar guna arang, masukkan dalam oven dengan suhu sederhana dan bakar hingga masak.

9 comments:

f 4 r 4 h said...

salam..kak e...
thanks kerana singgah ke blog saya
sebenarnye bukan nak block trus blog nih
cuma saya rimas bile member tmpat keje dok masuk tgk...dah le tu...pahtu siap dok mngata...
klu masuk baca saje xpe le...

saya hanya akan blog mngikut waktu nye sahaja....hehehhee..
ade jasual plak nak block nye

kiranye bebila pon kak e bole visit blog saya..coz saya akan add kak e dlm list saya...


tujuan lain saya nak email add/id
coz...saya cuma nak wat kajian...
hehehee...kajian pulak
slain memembe yg saya kenal kat fotopages...sape lagi yg slalu singgah my blog
slain nak wat link sama...supaya saya bole mbuat kunjungan balas kat blog reader tsebut

and 1 more thing
saya nak tau...camne kak e leh terjumpa blog saya...mlalui kawan...atau mlalui apa cara??

umi_e said...

Salam f4r4h... kak e faham sangat dengan apa yang disevutkan tu ;) Biasalah manusia macam tu... tambah kalau dia tak ada/tak pernah berblog :D

* Kak e dapat link f4r4h dari jalan-jalan sebab kalau ada masa kak e suka blog-hopping dan singgah je kat mana-mana yang kak e berhenti hehehehehehe

Intan Rosnitta said...

Sedapnya nampak ayam bakar bermadu Kak e ni...yummy!

Pantun2 Kak e pun best. Seronok baca ;)

tie said...

oho.siap ada pantun gitu..nampak best ayam bakar bermadu tu.tq visit my fp

nanonano said...

akak.
sayep stiap kali bbq buat ayam madu cmni la,
mabelesss..
hihihi..
tp asal org tanye resepi,
sayep tamo gtao,
dekutkan??
kekekek :p
rahsia lorr..
kan sume buat bbq sedap..
sume tamo mkn yg nano da,
ahahks..

umi_e said...

intan... kalau buat bbq cara camni sennag ;)

umi_e said...

tie... thanks :)

nano... hehehehehe jangan kedekut adikku sayang sebab macam manapun orang lain buat sure takkan sama cam nano buat walaupun resepi sama sebab orang tua-tua kata 'air tangan' berbeza ;) so lain kalai kalau ada orang tanya resepi nano kasi je lah eekkkk :p

日月神教-任我行 said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚