Watie bersiap untuk lebaran
Semua diperiksa berkali-kali
Biskut Arab jadi kegemaran
Diubah sesuai dari yang asli
Tahun ini merupakan TAHUN PALING MALAS kerana buat biskut raya pun se-ala kadar sahaja. Biskut Arab ini merupakan kegemaran kak e, jadi kak e pun buatlah sekadar memenuhi peruntakan yang telah dicadang.
Resepi biskut Arab ini senang dan umie ubah sesuai mengikut resepi lain. Sesiap nak mencubanya bolehlah ya...
Bahan
250gm minyak sapi
250gm gula halus
500gm tepung
Penyalut:
2 sudu besar tepung susu
1 sudu besar gula icing
* Gaul sebati kedua-duanya (untuk disalut ke atas biskut)
Cara
1. Campur minyak sapi dan gula - kacau sebati
2. Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh yang lembut
3. Buat bulat-bulat (ikut suka) dan letak dalam loyang atau letak dalam mangkuk kertas
4. Bakar hingga masak/kekuningan
5. Bila sudah hampir sejuk, gaulkan dengan tepung susu+gula
10 comments:
I think its yummie.....
You are VERY creative
in the kitchen :)
Have a lovely cooking day ^__^
biskut arab ni kegemaran lady ni..
cuma resepi nya lain skit dari yg lady slalu buat..
tapi any biskut arab will do semua sedap..
salam.. wah sedap.. anak sy suka besekut arab nih :D
Anya... Thank you :)
Lady... memang ada macam2 versi biskut arab ;)
maiyah... anak kak e tang tak suka :-S
mesti sedap ni... yummmmm
Salam Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.
Semoga Syawal tahun ini membawa lebih rahmat dan berkat kepada kita semua.
:)
salam
slmt ari raya..
teruskn pejuangan...
eedany... semoga kita semua akan ceria dan gembira di hari raya :)
kunyil... terima kasih :)
slm lebaran kak e,
cuba gantikan minyak sapi tu kepada shortening...pasti ada kelainan.lebih halus dan gebu gitu...
sodapnyerrr..
leyza... terima kasih :)
en_me... memang sedap biskut ni ;)
Post a Comment