7 July 2009

Takoyaki (3)


Pelita kak azah bersusun tiga
Membeli pelita di waktu pagi
Takoyaki ini resepi yang ketiga
Makanan kesukaan dicuba lagi

Takoyaki merupakan kegemaran si kakak, sudah dua resipi dicuba dan ini merupakan resipi yang ketiga. Resipi ini paling kakak suka sekali.

Resipi untuk takoyaki kali ini umie belum sempat untuk menaipkan di sini. Bila-bila sempat umie letak ya... Sebenarnya resipi yang ketiga ini lebih kurang dengan yang pertama dan kedua cuma ada sedikit tokok-tambah di dalamnya ;)

Kalau nak tengok resipi yang sebelumnya iaitu yang pertama dan yang kedua kami cuba, bolehlah click di sini dan di sini ya :)

27 comments:

ain said...

takoyaki apa ye kak??..sedap tak..??

<< s| tED| >> said...

a'a lah nak tanya soalan yg saman.. macam di buat dr daging jek..

umi_e said...

ain... takoyaki macam jemput2 je hehehehe

tEDi... dalam dia ada isi sotong ;)

Anya said...

Did you cook this food,
it looks yummie......
:)

vee said...

sedapnya takoyaki tu kak e..kecur v tgk..

umi_e said...

Anya... yup... :)

Jasmim said...

This seems to be delicious =P

blogresipi said...

Takoyaki nie tak pernah rasa...camane la rasanya ek.

FA said...

wow weee..takoyaki..mesti sodap nii

kakpah said...

nampak sedap umie. nak sikit.

umi_e said...

vee... sis_lin beli kat JB murah je tau...

jasmim... it's delicious for them who like it heheheheh :p

blogresipi... kak e rasa cam kuih cara je cuma beza sikit je ler :D

FA... sedap bagi yang suka makanan Jepun ;)

kakpah... makan takoyaki kena panas2 - meh ler kat umah nanti kita buat sama2 :)

Naurah Napiha said...

nampak sedap nye..lapo perut ni tengok..xprnh dgr pun n xprnh jmp pon..ni 1st time tengok..hm..nk try wat..tp bnyak bhn yg xtau..

umi_e said...

naurah... bahan2 tu boleh dibeli kat JJ atau supermarket besar...

Amer Aan said...

nmpk sedap

umi_e said...

amer... nampak je sedap tapi rasa tak tau sedap ke tak hehehehehe :p

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

umi_e said...

pak... salam juga buat bapak... terima kasih :)

teratak comel said...

aisymen...banyak nyer komen... nie nk puji nk sedap n sweet jer bile letak atas piring mcm tue... minta resepi bole??? hehe...

umi_e said...

teratak comel... resepi dah ada kat situ cuma resepi yang akhir tak letak tapi lebih kurang dengan yang pertama dan kedua ;)

Kasawari said...

Ohhh.. benda ni saya dah makan kat Jepun.. masa tu gi Ninja Village.. sedap sedap..


p/s: kak e.. kasi enable pop up windows untk comment box ni.. click kat setting dashboard tu..

umi_e said...

kasawari... kak e tak taulah nak buat camna...

* kak e ni bukannya tau mende2 ni :S

Kasawari said...

my FB he he

http://www.facebook.com/people/Azman-Ahmad/1542464863

iza~de~bintang said...

memang nampak sedap lah Kak E, tapi Iza pun tak pernah jumpa lagi si takoyaki ..maknanya tak pernah makan ler tu hihi

umi_e said...

kasawari... kak e cuba add your FB ya :)

iza... kat restoren makanan jepun adalah... kak e tak suka makanan jepun... :p

k.zai said...

salam...x pernah mkn takoyaki ni...mesti sedap....

umi_e said...

k.zai... bolehlah cuba... saya kata ---> cam kuih cara je :P hehehehe

sarah said...

kak, cmane nk wat ye bg bulat?mne nk dpat acuan? XD