5 July 2009

Barbie cake ~ again ~

Mama Fahmi berniaga kek cawan
Sudahpun terkenal di serata alam
Tolong buatkan untuk anak kawan
Birthday sudah disambut semalam
Seorang kawan minta tolong untuk decokan kek untuk anaknya. Umie janji untuk menyediakan semua bahan untuk deco. Dia datang bersama anak birthday girl untuk barbie cake ni. Birthday girl ada sama untuk melihat proses menghias kek barbienya...
Kawan umie pun teringin nak memicit icing dan umie berikan pada dia untuk sama-sama memicit BC ke atas barbie anaknya itu. Disebabkan dia datang juga sudah lebih jam 9.oopm dan perlu untuk menyiapkannya cepat, umie tolonglah semampunya...
Umie tidak dapat hadiri majlis itu, anggap deco barbie sebagai hadiah untuk birthday girl :)
* umie puas hati bila kanak2 rasa gembira... kegembiraan itu sudah cukup menjadi upah atau bayaran kepada apa yang umie dah lakukan :)

14 comments:

Anya said...

NEVER seen in our country !!!
I love it :)
I am a barbie fan ^__^

umi_e said...

Thanka Anya :)

secangkir madu merah said...

jeles tengok kek barbie tu..hu.hu.hu..
kak umi-e duk kat ner ar?
nak jadi anak murid bleh?

iManAzRaf said...

cntik giles!! huhu.. sukenye tgk... love it!! teringin gk nk wat kek cmtu.. tp xreti.. heee...

umi_e said...

sis yatie... umie kat BBBangi, meh lah kalau nak umie tunjukkan... kita boleh sama2 share ilmu yang ada :)

imanazraf... mula2 tak tahu, lama-lama boleh tahu lah ;) meh join sis yatie kita sama2 deco cake barbie :p

CiterMenariK' said...

hey'' menarik nyer kek tuuu''
mesti sodappp kan' nak rasa sikit leh? heee...

norish said...

kak e.. cantiknya barbie cake,. suka tgk la.. norish dah lama nak belajar mendeko-deko kek nie.. tapi belum kesampaian la.. bugdet tak mengizinkan lagi.

umi_e said...

norish... apa perlu budget... tak besarpun modalnya... meh ler sini kita belajar sama2 :)

Watierman said...

Salam Kak e...kalau dekat2...nak nya Watie order satu buat birthday My Little Barbie this coming August....you are amazing!!!

secangkir madu merah said...

umie, duk kat bangi tu kat ner..maksud ku location nyer...

Jasmim said...

It's beautiful!
Thank you for visiting us on my birthday =)

Jas & Gi

umi_e said...

watie... cubalah buat sendiri :) kak e yakin watie boleh hasilkan yang terbaik :)

SMM... kat Sek 4, BBBangi

Jasmim... your are welcome :)

Naurah Napiha said...

akak xbukak kelas tuk wat kek n memasak ke?klu ade,leh gak nk join nye..

umi_e said...

naurah... kak e bukannya PRO :P

* belajar sendiri2 je tapi kak e bersedia share pengetahuan dan pengalaman yang ada :)