12 October 2009

Envy's Favourite Place



Kak Gee sentiasa kelihatan riang
Dengan keluarga bercuti di Maran
Envy suka berehat di waktu siang
Drum menjadi tempat kegemaran



Envy antara kucing umie yang baik perangainya. Envy tidak banyak kerenah dan tidak memberi sebarang masalah. Envy pandai menjaga diri dan membuat halnya sendiri. Seperti kucing-kucing lain, Envy juga suka berehat di waktu siang. Malah masa rehatnya dihabiskan dengan tidur yang diulit mimpi-mimpi indah :p

Setiap orang pasti ada tempat kegemaran untuk berehat atau duduk. Begitu juga dengan Envy, dia ada tempat rehatnya sendiri iaitu di dalam drum ayah hehehehehe. Envy rasa selesa berehat dan tidur di dalam drum ayah. Lubang drum itu dah jadi seperti kamar tidur Envy hehehehehe :D


Lihatlah bagaimana Envy tidur di dalam drum - terlentang dengan kakinya ke atas, namun begitu tidurnya amat lena sekali. Bila diusik pun dia tidak mahu bangun, maka umie abadikan gambar Envy ini untuk kenangan kerana sebelum ini tidak terfikir untuk rakam gambar Envy tidur di sini :p.

33 comments:

Anonymous said...

0__________O

Lady of Leisure said...

hahahah.. comelnya dia...
jangan masa dia tido, drum tu diketuk, boleh terkejut dibuatnya hehehe..

arri n molly kalau rasa happy n selamat, depa mesti tidur, kaki n tangan mesti naik atas..

CatlinaFly said...

kak e..comelnye kucing ni :) tersenyum sy tgk keletah dia

sI tEDI said...

ha ha ha ha.. ayah.. tolong ketuk drum tu bg envy bagung!! ekekekekeke

Watierman said...

jangan ada yang buat naya gi ketuk drum tu udah...Kesian si kecit tu!

umi_e said...

lady... memang suka tengok gaya dorang tdo :D

Catlina... banyak juga orang kata dia ni cantik tapi kak e tengok dian ni biasa je :) Thanks

tedi... jangan ketuk drum tu :P - kesian ooooooooooo

watie... setakat ni belum ada yang cuba ketuk drum tu - lain kali boleh try hehehehehehe

Brad said...

The kitty looks so comfy and cute :)
Brad

Gee said...

salam umie,

Selesa dan lena sungguh envy tido tu. jangan ade yang ketuk drum, sudahlah. syok betul tengok kerenah mereka ni, kan.

umi_e said...

Brad... she's comfortable in there :D

kak gee... memang syok sungguh dia tidur kan...

linda_cute@misslyn said...

la..mcm2 gaya dier...tengah tido pun nmpak cute jer...eeii...bila la nk dtg umah kak umie ni ye...

umi_e said...

linda... datang je lah bila2...

comel said...

huhu suka tol tgk act kitty u..sweet tul dorang ek..mintak sekor boleh x

ashley said...

kelakar la..
kut terketuk drum tu sure TEKOJUT hamba Allah tu kan?

Amy Nujaimy said...

salam....

cumilnyer si envy dgn gelagat tidornyer.....

umi_e said...

comel... nak ke? nanti kalau kucing jiran akak beranak, bolehlah akak 'cop' satu untuk comel ;)

ashley... sekarang ni belum pernah kena ketuk heheheheheh

amy... salam :)

Mawar Merah said...

Kak e,
Kik..kik..kik...comelnya....

umi_e said...

MM... :D

Precious said...

Eh eh .. naper nama die envy. Sapa envy sape? Cumillll ..

umi_e said...

Precious... tak taulah apa sebab dikasi nama ENVY :p

Ibu n Abah said...

Salam Umi_e,

peminat kucing betul awak...
Terima kaseh kerana singgah di blog akak. Salam perkenalan.

secangkir madu merah said...

cutenya si envy tuh...
suka tengok kucing tidur kan?

umi_e said...

ibu n ayah... Thanks singgah sini juga :)

SMM... kadang2 geram dan nak kacau je dorang tu kan...

umi_e said...
This comment has been removed by the author.
~~zAnAfAhMi~~ said...

sama mcm arwah Tommy kita tu tidur.....terkangkang kaki naik atas, tidur mati la tu..

mother of two said...

nasib gi rumah kak e tu hari my girls tak ikut sekali.. kalau tak dah kena penyet dah tu :)

p/s: makasih sudi ajak gi rumah...

umi_e said...

zana... kalau tidur camtu kira 'tidur mata' eekkkkk - patutlah usik pun tak gerak :D

shiela... thanks sudi ke rumah... kucing2 kak e faham sangat kalau ada budak2 datang ke rumah - awal2 lagi dorang dah larikan diri hehehehehehe

Ibu n Abah said...

Umie,
Rajinnya, sampaikan kucing tu ada baju raya...hmmm rajinnya dan sayang sungguh pada kucing. Jika anak saya nampaklah, sure dia geram tak terhingga.

umi_e said...

Akak... kalau nak jahitkan baju kucing si Aisyah tu boleh lah... ;)

yanuar catur rastafara said...

aduh,,kasian tuh kucingnya..
hehehehe

Kasawari said...

ha.. ha... memang gerek tmpat ni.. huhu

tapi kalau dia tak bangun.. ketuk jer drum tu.. he he

umi_e said...

yanuar... kesian ekkkk :P

kasawari... kala ketuk drum tu mau terencat akal si Envy tu nanti :D hehehehehe

arsaili said...

salam..iskk kucing tu bukan main lagi...cute sey

umi_e said...

arsailli... thanks ;)