29 March 2008

Nasi sardin ikan goreng - Cat Food


Jewel-jewel di N3 nya TokNabe paparkan
N3 Mat udang yang Pak Brahim pancing
Hidangan ringkas 2 minit boleh siapkan
Nasi sardin ikan goreng untuk si kucing


Hari ini kak e masak jugalah untuk anak-anak sebab hari sabtu semua ada di rumah... Kak e masak lauk kesukaan si Baby @ Adlin @ Bubble dan juga lauk kesukaan Adik... Belum sempat nak letak di N3 sebab gambar belum dapat dipindahkan dari memory card camera cik abe sayang umie tu...

Oleh sebab umie ada sikit masa untuk mengadap computer, jadi umie letakkan saja resepi yang umie dah siapkan lebih awal untuk kucing-kucing umie tersayang... Sapa-sapa yang ada kucing bolehlah try ;) Cuma macam umie sebutkan sebelum ini, selera kucing tak sama tapi apa salahnya mencuba...

Sebenarnya umie nak buat cookies untuk kucing-kucing umie tapi tak berkesempatan... bila-bila sempat umie akan share di sini... Untuk resepi nasi sardin ikan goreng ni pula mudah saja...

Bahan

1 mangkok nasi
1/2 tin makanan basah - perisa sardin
Beberapa keping ikan

Cara
1. Goreng ikan sehingga kekuningan - ketepikan
2. Gaul nasi dan sardin tadi hingga rata
3. Hiaskan dengan ikan yang telah digoreng

*** sure kucing akan makan ikan tu dulu kan... hehehehehhe :p
Gaul


4 comments:

TokNabe said...

Jewel2 TokNabe masuk dalam pantun kak e pulak kali ni.

umi_e said...

hehehehehe kasi ler resepi jewel2 tu...bolehlah kak e try buat pulak ;)

arsaili said...

bertuah badan si kuching

ajzie said...

nasib ko ler kucinggg..hihihiihi