15 July 2008

Adik Vs Itni ( DSAI vs Shabery hehehehehe )


Pohon mokte TokNabe amat lebat
Nak minta yang banyak di dahan
Baru saja selesai menonton Debat
Sakitnya jiwa tengokan kebodohan



Awal-awal lagi kami dah bersedia mengambil tempat untuk menonton Debat di kaca TV. Ternyata Debat yang sepatutnya Hebat menghampakan! Tahniah kepada DSAI kerana berada dalam keadaan yang COOL walaupun diserang oleh MENDOH bukan dengan fakta yang kukuh tetapi menyentuh peribadi yang tidak sepatutnya disebut berulang kali!

(Adik terlena disamping Itni yang juga terlena dan sedang diulit mimpi. Mimpi apalah agaknya ya... sampai tak sedar mereka digambar)


Kesian kat Baby tak dapat nak menonton rancangan kesukaannya kerana umi dan ayah dah awal-awal lagi memonopoli siaran rancangan yang ternyata menstresskan! Stress menonton MENDOH! Walaupun stress sebenarnya umie terus tersenyum dengan telatah lucu MENDOH yang melucukan!!! Hehehehehehe

(Adik tidur terlalu lena sampaikan Itni pun dikepitnya. Itni pula mendiamkan diri kena kepit kerana Itni pun tidur dengan lena juga)



Baby sampai tertidur di depan kaca TV kerana menonton siaran Debat yang membuatkan matanya mengantuk padahal kebiasaannya mata Baby terus segar menonton rancangan kegemarannya. Walaupun rancanan Debat malam ni tak Hebat tetapi umie berpuashati jugalah sebab sekurang-kurangnya rancangan malam ni membuktikan betapa 'HEBAT' nya wakil PEMERINTAH berhujah sehingga dapat diberikan gelaran MENDOH! hehehehehehe

( Tengoklah... sedap betul mereka berdua ni tidur. Adik dan Itni lawan beradu sampai macam-macam gaya!)

* Siapa tahu makna MENDOH angkat tangan :P

16 comments:

arsaili said...

salam..tak dpt angkat tangan..tgh type comment kat sini..ekekeke..salah regu la semalam kan

ILA said...

MENDOH??? BAHASA APA TU???
kalau dlm jawa..kalau di tmbah "MENDOH WOR" is mean 'naik atas'

ahaaaaa...K.E, tucen ni kannn...mmg suka cari tmpat landing yg dekat dgn badan org yeakkk...
ari tuuu..aby tertidur dpn tv..bangun2 je si miki menepek kat tepi punggungnya..bangun2 jerr..terpenyek le kucing tu..hahahah!!

Intan Rosnitta said...

Intan x tahu...tolong la explain kat Kak e!

Debat yg ntah apa2...huhu :P

Amiene Rev said...

Salam Tuan Rumah,

Hahaha... gambar no.2 dan no.3 tu kelakar...

No.2 tu, kucing tu mesti lemas sebab kena tidur bawah ketiak...

No.3 tu, perasan tak tangan kucing tu tolak lengan adik tu...

Haha.

Chika Chika said...

MENDOH?

walaupon debat tu macam ayam bercakap dengan itik ... tapi at least ia mencetuskan satu pemikiran kepada penonton (kalau penonton tak sedar2 jugak... i dunno la ayyo!)

yang penting, DSAI memang cool.

nanonano said...

hihihi..
msti adik boring sgt tgk debat smpai tertedo..
huhu..

btw, debat smlm mmg bes,
wlaupun meluat tgk org tu smpai berbueh2 mulut, *jaatnye aku* hihi
tp yg xpuas ti nye..
dah la sejam,
ade lak eklan bagai..
xpuasssssssssss...
buat la lagi.,.

umi_e said...

arsaili... ada ke sapa-sapa yang standing untuk berdebat dengan DSAI?

ila... MENDOH tu AKRONIM ler heheheheh

intan... MENDOH terbentuk daripada 2 perkataan (agak2lah apa perkataan dasarnya ya hehehe) dan pembentukan dua perkataan tu wujudlah perkataan MENDOH :p

amiene... tu ler si Itni pun tolak adik suruh tdo jauh2 sikit hihihihi

chika... yang penting debat malam tadi dapat membuktikan betapa dangkalnya pemikiran dot dot dot :p

nano... kira dapatlah dok gelak2 masa tgk debat tu :D khi khi khi khi :D

i-chimera said...
This comment has been removed by the author.
i-chimera said...

Mendoh... best jugak ayat tu... ntah, tak ada sape pun yg belah sana boleh berdebat dgn DSAI... PM tak berani, TPM pun takut... so, hantarlah budak-budak koman tu... diorng bukan reti berdebat... buat lawak pandailah..

tapi tak kira mcamana hebat pun, tak payah mimpilah diorg nak turunkan balik harga minyak tu... saboorrr ajer lerrr... sekarang ni, kitalah yg kena bertindak...

naha said...

Assalamualaikum.
Shian.. 'Men' tu kena 'Doh' dia, tapi bukan sorang rasanya semua 'men' yang ada kat dalam kabinet tu.

ryann said...

debat tu yg tengok pun tau dan boleh nilai sendiri.

zura lias said...

mendoh tu..mnteri bodoh ke kak e?hikss...lawan anwar patutnye org dari menteri kewangan..baru kite leh nampak timbang tara sume part..kalo menteri penerangan..die citer pasal show2 kt tv bleh le..tu pasal die asik serang peribadi je..ahahhaa

umi_e said...

chimera... Kita kena bertindak eekkkk
* sapa lagi nak tolong kita kalau bukan kita sendiri... hehehehe

naha... Kalau 'Men' tu kena 'Doh' senanglah anak-anak kak e buat pizza atau roti yang macam2 rupa :D
* dorang memang suka dok uli doh hihihihihi

ryann... Ada mata tengok, ada telinga dengar :D
* kannnnnnnn

zura... Betul tu! Tak seimbanglahkan... mana pergi Menteri Kewangan eekkkk atau yang POWER2 dan setanding dengan DSAI?!
* apalah....

Amiene Rev said...

Eh, sebenarnya saya tersilap... gambar no. 3 dengan 4 sebenarnya... sebab internet loading slow hari tu...

A..haha.. ahahaha (ketawa gaya Jepun malu)

iza~de~bintang said...

mendoh tu sama maksud dengan ghaplah tak? atau apa punya turr? hehe, first time dengaQ mendoh, hodoh ceQ tau laa :P

Kim salam kat kucin come tu :)

dYnA said...

hi..jUSt pAsS bY..
nK geLak guLinG tGk bAbY tU tdO nGn adiK aWak...

dinA pangGiL kuChiNg bAby.. ;)