Anis dan YOnna menyeberang sungai berhati-hati
dalam berhati-hati gelang crystal Anis putus berderai
Keledek goreng makanan tradisi yang amat diminati
Jarang dibuat kerana boleh dibeli saja di gerai-gerai
Bahan
Keledek merah (ikut suka banyak)
1 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung jagung
1/2 sudu teh bicarbonate soda
secubit garam
air secukupnya - agak2 kepekatan adunan
minyak untuk menggoreng
Cara
1. Kupas keledek - cuci dan potong nipis
2. Bancuh kesemua bahan kecuali minyak
3. Celupkan keledek yang dipotong nipis dan goreng dalam minyak yang telah panas
ngaa..
ReplyDeletesgt la sedap keledek kan kak..
eh..ade name yonna :))
comel :)) haha
hehehehe :p keledek ni memang sedap makan panas2 tau ;) kalay dah sejuk kuranglah sikit kannnnnnnnn :D
ReplyDelete