17 January 2008

Nasi lemak



Shai ke Port Dickson menaiki sampan
Diajak sama mikaounik yang manja
Masa dulunya dimakan untuk sarapan
Kini nasi lemak dimakan bila-bila saja



Bahan

4 cawan beras - dicuci dan toskan
4 cawan santan
garam secukupnya
daun pandan - ikut suka
beberapa biji cengkeh

Cara

1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk nasi - sampai masak
2. Gemburkan nasi yang telah dimasak.

4 comments:

  1. Aiiikk kak e, dah nama serupa, selera kita pun sama, ummi pun wat nasi lemak sambal kerang kelmarin..ish ish..sejiwa, seselera lah koott..hehe..Best kan kak e, sesekali pekena sambal kerang..

    *(x jmpa msjbox kak e, hilang ke mana ek...)

    ReplyDelete
  2. ye ke... kita ni selalu je ada persamaan selera eekkkk :D ermmmm orang tua2 kata - serasi ler tu ;)

    ReplyDelete
  3. wowoooooo..
    kak,
    nasi lemak 1 bungkus erkk,ikan bilis lebih,pastu letak telur rebus sebijik :)

    ReplyDelete
  4. hehehe kita gi makan kat nasi lemak antarabangsa tu nak ;) kat sana apa nak semua ada :D

    ReplyDelete